Jantje Beton

Jantje Beton zet zich op allerlei niveaus in voor kinderen. Bijvoorbeeld door zich hard te maken voor een wet die gemeenten voorschrijft hoeveel ruimte zij minimaal moeten bestemmen voor speelruimte. Of door overleg met andere organisaties, bedrijven en de politiek. Maar ook onderzoek mogelijk maken, partijen samen brengen en stimuleren van beter jeugdbeleid maakt Jantje Beton de belangenbehartiger van kinderen en hun recht op spelen.

Jaarlijks steunt Jantje Beton honderden projecten voor kinderen en jongeren in Nederland. Daarmee worden elk jaar ongeveer 195.000 kinderen bereikt. De diversiteit van de activiteiten is groot.Van het realiseren van een speelplek tot het ondersteunen van een vakantiekamp.Van actievoeren om een speelplein te behouden tot het organiseren van Jantje Beton Roefeldagen waarin kinderen een dagje meedoen in de grote mensen wereld.

Meer informatie over Jantje Beton is te vinden via www.jantjebeton.nl.

Onze bijdrage

Jantje Beton is een collecte bedoeld voor alle clubs en jeugdorganisaties met activiteiten voor kinderen beneden 18 jaar. De collecte is in het leven geroepen in de tijd toen de subsidies van de overheid sterk terugliepen. Het is een landelijke collecte. De club die collecteert mag de helft van de opbrengst voor eigen gebruik houden. De andere helft wordt in het jeugdfonds Jantje Beton gestort, waarvan speciale projecten worden gefinancierd. Stichting Jeugd- en Jongerenwerk “De Wienhaof” verzorgt in Echt de collecte in de wijken Echt-Zuid en Echt-Centrum.

Data

In 2023 vindt de collecte plaats van 6 t/m 11 maart.