Koningsdag

Hoofdmoot van de activiteiten met Koningsdag vormt de Kindermarkt, die ieder jaar weer veel publieke belangstelling trekt. De jeugd mag in zelf gemaakte stands speelgoed en andere spullen proberen aan de man/vrouw te brengen. Hun bezigheden worden beoordeeld door een deskundige jury die bestaat uit vertegenwoordigers van de basisscholen en bestuursleden van de Stichting Culturele Kring Echt. Voor de beste “standwerkers” wordt een aantal bokalen beschikbaar gesteld en de allerbeste verkoper/ster mag er met de wisselbeker tussenuit gaan en deze een jaar later weer keurig netjes terugbrengen.

De Kindermarkt wordt omgeven met allerlei attracties voor de jeugd, zoals een zweefmolen, de monkeytrailer, een treintje, grote trampolines, een klimwand, het Dierenpark Echt, quads, ezelrijden en nog veel meer. Daarnaast is een aantal jaren geleden een leuzen- en spreukenwedstrijd geintroduceerd. Ook kunnen de kinderen kunstjes vertonen in het kader van het project “Straatartiest voor een Dag”.

Data

De Koningsdag viering vindt jaarlijks plaats op 27 april mits deze dag geen zondag is. De activiteiten gaan van start om 14.00 uur en duren normaliter tot 17.00 uur. Mochten de weergoden tegenwerken en dat gebeurt gelukkig vrijwel nooit) dan moet de hele handel helaas gecanceld worden.

Inschrijven

De deelnemers aan de Kindermarkt kunnen zich inschrijven op de speciale koningsdag website: koningsdag.wienhaof.nl. Verder wordt op de basisscholen een inschrijfformulier uitgedeeld. Kijk voor meer informatie op koningsdag.wienhaof.nl

Kosten

Deelname aan de Kindermarkt is gratis evenals de diverse attracties. Financieel worden de Koningsdag activiteiten mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Echt-Susteren, een bijdrage van de Stichting Culturele Kring Echt en sponsoring door de middenstand in het centrum. Zo bekostigen de kasteleins in het centrum bijvoorbeeld de geluidsinstallatie die die dag in de straten hangt.

Organisatie

In Echt worden sinds jaar en dag met Koningsdag allerlei activiteiten georganiseerd voor de basisschoolleerlingen. De organisatie van dit evenement is in handen van Stichting Jeugd- en Jongerenwerk “De Wienhaof” en Stichting Menswel. Ook de Stichting Culturele Kring Echt bekend van het straattheaterfestival in Echt en Susteren) participeert sinds een aantal jaren in de organisatie.

Contact

Algemene informatie over Koningsdag in Echt kan verkregen worden via de website koningsdag.wienhaof.nl